Ana içeriğe atla

Türkan Dizisi ve Oyuncuları

Türkan Dizisi ve Oyuncuları


Türkan Saylan'ın hayatı ekranda...

Ayşe Kulin’in “Tek ve Tek Başına Türkan” adlı kitabından uyarlanan “Türkan”dizisi,  geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Prof. Dr. Türkan Saylan’ın yaşam öyküsünü ekrana taşıyacak.

Ayşe Kulin’in “Tek ve Tek Başına Türkan” adlı kitabından uyarlanan, yapımcılığını Koliba Film’in, yönetmenliğini ise Türkan Derya’nın üstlendiği dizide, Türkan Saylan’ın hayatının bilinmeyen yönleri anlatılacak; üniversite yaşamı, arkadaşlık ilişkileri, aile yaşantısı ve cüzzam hastalığına karşı verdiği mücadele ekrana taşınacak.

Senaryosunu Oya Yüce’nin yazdığı, müzikleri Orient Expressions tarafından hazırlanan “Türkan”, Türkan Saylan’ın hayatını tıp fakültesindeki öğrencilik yıllarından yani 1960’lardan itibaren anlatmaya başlayacak.

Oyuncu Kadrosu




Espirili dışa dönük bir kadın. Hırslı. Oldukça çalışkan… Nüktedan… Mükemmeliyetçi ve hümanist. Sorumluluklarına bağlı… Türkan her zaman her konuda sadeliğe önem verir. Herkese kendini sevdirmiştir. Her çeşit insanla onun dilinden konuşabilir. Oldukça cesurdur. Azarlanmaktan başarısız ilan edilmekten korkar. Kavgadan hoşlanmaz. Aşamadığı bir anne kompleksi vardır. Sıkı bir dini eğitim almıştır. Kurallara da sıkı sıkıya bağlıdır. Kıyafetlerini kendi diker. Sade ama şık giyinmeyi sever. En sevdiği aksesuarı tıp rozetidir. Sofistike bir tarzı vardır. Ama nüktedan kişiliğinden dolayı bu tarzını çok ufak detaylarla yenilikçi üsluplarla kırmayı sever.




Türkan’ın mektup arkadaşı. Romantik ve yakışıklı bir adam. Kadınların ilgisini çeken biri. Centilmen Demokrat ve hümanist. Ama hikayenin başlarında kadın anlayışı dönem erkekleriyle aynı. Kadınların evlenip iyi bir anne ve ev kadını olmasından yana. Siyasal bilimler öğrencisi. Türkan’ın omzuna yaslanıp ağlayabileceği tek kişi. Türkan’a aşık. Mülkiyeli olmasından dolayı kişilikli ve ağır bir giyim tarzı vardır. Cebinde ütülü ve üzerinde baş harfi işli keten mendil taşıyan adamlardandır. Ankara’lı olmasından dolayı Cumhuriyet başkentini temsil ettiğine inanır ve bu inancına uygun bir şekilde giyinir. Tarzı; Maskülen ve gösterişten uzaktır.




Türkan’ın ilk eşi… Türkan’ın üniversite yıllarında asistan. Yakışıklı bir adam. İdealist ve özgüveni gelişmiş bir adam. Ukala ve laf cambazı bir köy çocuğu. Türkan ile arasında büyük bir sınıfsal fark vardır. Asistan maaşıyla geçindiği için giyimine fazla para ayıramaz. Yakışıklılığıyla göz doldurduğunu bildiği için de giyim kuşamı fazla önemsemez. Rahat ve serseri bir havası vardır. Oldukça maçodur. Briç oynamayı sever. Ama bu oyunu sosyal bir konum kazanmak amacıyla değil zekasını başkalarıyla yarıştırabildiği için sever. Briç klüpünde ki diğer adamların yanında oldukça aykırı durur ama bu aykırılığıyla parlar. Saçı tarak görmemiş erkeklerdendir. Sıkıntılıdır bu yüzden kravat papyon gibi şeylerden nefret eder.




Oldukça güzel bir genç kız. Doğuştan bir sağlık sorunu olduğu için Leyla tarafından sürekli korunup kollanır. Bu yüzden Turhan kolayca çevresindekileri kullanır isteklerini yerine getirtir. Dönemim kıyafetlerine müziklerine düşkün. Çocukları ve hayvanları çok seviyor. Neşeli ve konuşkan bir genç kadın. Dansa ve yüzmeye meraklı. Liseyi zar zor bitirmiş. Çalışmayı sevmeyen biri. Her zaman bakımlı ve güzel. Ailenin asaleti. Çok güçlü bir belleği olduğundan detayları hiç unutmuyor. Saylan Beyin bu küçük şımarık kızı denizin koynunda o saf ve temiz yaşamı sevgi dolu ilişkileri her lokmada şükretmeyi Leyla’ın elleriyle diktiği gülleri budamayı ve tek tek kesip vazolara koymayı annesi gibi her öğleden sonra uykusuna yatmayı ve saat beş çaylarını alışkanlık edinmiştir. Sonrasında da şimdiki alışkanlıkların devamıyla kedileriyle gülleriyle denizin gelgitleriyle kuş sesleriyle kendine bir dünya oluşturmuştur. Hep uzun saçlı saçlarını çok yakışan bir topuz yapan daima sade ama şık giyinen biri.



Aslen Lilly Reinmann. İsviçreli bir teknisyenin kızı. Çok iyi ve disiplinli sıkı bir eğitim görmüş. Her yıl İsviçre’de yaz okuluna gönderilmiş. Fransızca ve Almanca biliyor. Piyano çalıp şarkı söylemeyi de öğrenmiş. Yeni gelişmelere ve tıbba meraklı bir kadın. İyi bir eğitim almış. Bir yabancı olarak Türk toplumunda kabul görmek için Türk adet ve geleneklerine fazlasıyla bağlanmış. Çocuklarına karşı zaman zaman sert ve disiplinli olabiliyor. Oldukça yardımsever bir kadın. Her zaman bakımlı. Kocası Fasih’e aşık. Çocuklarına çok kıymet verir bütün çocukları mükemmel çünkü kendisi mükemmeldir… Prens Charles’a ‘Niye avlanıyorsunuz avlanmak cinayettir.” diye mektup yazacak kadar büyük bir özgüveni vardır. Her şeyin en iyisini en doğrusunu bilip hep öğüt verir ve eleştirir. Çayını her gün saat 4 de sütlü olarak içer. Bahçesini güllerle donatmıştır. Çevresindeki çocuklara dersler verir dünyadaki ülkedeki haksızlıklara olumsuzluklara hep karşı çıkar. Şiirler yazar. Mücadeleci ve zorluklar karşısında kolay pes etmeyen bir yapısı vardır. Son derece güzel bakımlı avrupai ve zarif bir kadındır. Daima bakımlı şık ve farklı giyinir.



Yakışıklı bir adam. Oldukça iyi eğitimli. Müteahhit. Zor bir yaşamı olmuş savaşta yaralanmış günlerce ölü silah arkadaşlarıyla siperde kalmış. Ama oldukça ketum. Karısına aşık. Tam bir salon adamı. Ama ailesi ile ilgili konularda tam bir Türk erkeğine dönüyor. Gururlu bir adam. Annesi karısı ve Türkan arasında şımartılan bol kadınlı bir adam. Leyla’yı annesine karşı korur. Her zaman temiz ve titizdir. Parasızlık dönemlerinde bile giyim kuşamına hal ve hareketlerine dikkat eder. Her zaman ‘jilet’ gibi giyinir. Ailesi Fasih’i hiçbir zaman pijamalı ya da spor bir kıyafetle görmemiştir.



Serbest ruhlu biraz serseri ve duygusal bir genç kadın. Türkan’ın en yakın iki kız arkadaşından biri. Türkan’ın aşkı bulmasından yanadır ve onun mesleği ile evli olmasından yakınır hayatı ıskaladığından dem vurur. Türkan’ın Ali ile evliliğe giden bir ilişki yaşaması için elinden geleni yapacaktır. Üniversite yıllarında Ayhan ile sevgili olur sonrasında da evlenirler ve arkadaş olarak boşanırlar? Annelerin sevdiği genç kız tipidir. Rahat sevecen ve tatlı dillidir. Eli çabuk ve beceriklidir. Mutfağa girmeyi yemek yapmayı sever. Övgülerden hoşlanır. Romantiktir. Aşk romanları ve fotoromanlar okur. En sevdiği karakter Sofia Loren’dir. Alain Delon’a aşıktır. Kıyafet seçimleri de kişiliği gibi rahat ama modaya uygundur. Daha çok elbise tercih eder. Renk kullanmayı sever.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hıncal Uluç - Defne Joy Foster Yazısı

Süpürr Filminin Konusu / Curling (Körling) Sporu Hakkında