Kara buğday pilavı

Kara (Esmer) Buğday Pilavı


2 bardak kara buğday
4,5 bardak kaynamış su
(Et suyu da olur)
2 domates
1 soğan

Yapılışı
2 yemek kaşığı zeytin yağında soğan kavrulur
Daha sonra küp küp doğranmış domates ilave edilir
Buğday eklenir 1 -2 dk karıştırıldıktan sonra sıcak su ve tuz eklenir
Suyu çekene kadar pişirilir
☆☆ Afiyet olsun ☆☆

Esmer buğdayın kokusu ağır yanık kokusu gibidir. 
Sağlık açısından bir çok faydası var 
Özellikle kolesterolü düşürüyor.
Diyet yapanlara da önerilir tok tutar.
Yağ oranı çok düşük.



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Hıncal Uluç - Defne Joy Foster Yazısı

Türkan Dizisi ve Oyuncuları

Süpürr Filminin Konusu / Curling (Körling) Sporu Hakkında